Introductie

Vakwerkloft & Mergelhuisje

Onze VakwerkLoft, een oude, gerenoveerde koeienstal, is ideaal voor gezelschappen van vier tot acht personen. Openslaande tuindeuren brengen je naar een eigen terras en in de winter kun je er heerlijk opwarmen bij de houtkachel. Bovendien is er een grote leefkeuken, waar plaats is voor het hele gezelschap.

Het Mergelhuisje anno 1799, het ‘bakhoes’ uit vroeger tijden is gerestaureerd tot een heerlijke luxe vakantiewoning. Je kunt er ontspannen in de privétuin met hottub, of binnen voor de openhaard. Het Mergelhuisje is geschikt voor gezelschappen van 2 tot 6 personen.

Gedeelde zonneweide

Vanuit beide accommodaties heb je toegang tot de grote gedeelde zonneweide. Hier kun je heerlijk zonnen, ontspannen onder de fruitbomen en genieten van de buitenlucht. Daarnaast kun je hier terecht voor een spelletje bij de jeu de boules-baan. Op de achterweide scharrelen de kipjes en dwerggeiten die je vergezellen tijdens je verblijf. Aan de overkant zie je elke dag de jonge kalfjes van de boerderij van de buren. Grote groepen, bijvoorbeeld familie- of vriendenweekenden, kunnen vanzelfsprekend ook de woningen samen boeken.

De omgeving

In de omgeving kun je wandelen, fietsen en op allerlei wijzen genieten van de natuur. Ben je uitgekeken op al het groen – al kunnen we ons dat haast niet voorstellen – in het Zuid-Limburgse heuvelland is er altijd iets te doen! De accommodaties bevinden zich op korte afstand van Valkenburg, en ook Maastricht, Heerlen, Luik en Aken zijn niet ver uit de buurt. Zo kun je je verblijf in de natuur gemakkelijk combineren met wat stedelijkheid. Ook tijdens en rond de feestdagen kun je terecht in de VakwerkLoft of het Mergelhuisje. Dan bruist Kerststad Valkenburg van festiviteiten, parades en de kerstmarkt. 

De mogelijkheden

Oude, gerenoveerde koeienstal

Mergelhuisje anno 1799

Info & boeken
Heerlijke luxe vakantiewoning

Vakwerkloft

Info & boeken

Lekker eten en drinken in Valkenburg?

Onze tip